Over

“I am the captain of my soul” (W.E. Henley)

Hallo, mijn naam is Sharda König en ik ben een gecertificeerd PowerYoga en KinderYoga docente.
Het gedicht “I am the captain of my soul” (W.E. Henley) is een belangrijk levensmotto voor mij. Verbinding en balans van lichaam, ziel en hart vind ik essentieel om te kunnen buigen voor wat het leven je brengt. Accepteren van wat er was en wat er is, is in mijn beleving dan ook het pad naar loslaten zodat je meer jezelf kan en durf te zijn om uiteindelijk een gelukkiger leven te kunnen leiden. Er zal immers altijd lijden aanwezig zijn in het leven maar hoe flexibeler je mee kan buigen hoe meer je de regie kunt voeren over je leven. Dat is voor mij de kunst van het leven en dit deel ik graag.

Yoga is voor mij zoveel meer dan alleen maar “houdingen doen”. Het gaat er immers niet om dat je perfect in een houding kom te staan of dat je je tenen kan aanraken maar dat je gaat ervaren wat een houding voor je kan betekenen. Graag nodig ik je uit om yoga te integreren in je dagelijkse leven om zo jouw doel in het leven te vinden en het leven te vieren!

Ik studeerde in 1994 af aan de Hoger Laboratorium Opleiding en ging werken in de chemie branche. Daar miste ik de verbinding met mensen. Vervolgens ben ik een onderwijsopleiding gaan volgen en werk ik alweer ruim 15 jaar in het bedrijfsleven en onderwijs als trainer/onderwijskundig consultant.
Om mijn eigen yoga workout meer verdieping te geven volgde ik een PowerYoga Docenten opleiding bij Tonnie Goes in het Dasra Center te Montfoort. Daarna volgde vele verdiepingsworkshops bij o.a. Myrna van Kemenade, Robert Boustany, David Lurey, Rineke Vierhoven, Bryan Kest, David Jacobs, Yvonne van Helvoirt (StoelYoga), Matsyendra van Mangalam studio waar ik een prachtige train-the-trainer Yoga Nidra (diepte ontspanning) heb mogen leren. En nog steeds blijf ik graag leren van de vele geweldige yogadocenten maar ook yogi’s op mijn pad.
Ook de KinderYoga Docenten opleiding bij Pure Yoga te Breda was een geweldige leerschool waarbij ik mijn passie voor yoga niet alleen meer deel met volwassenen maar ook met jonge kinderen en tieners.

Door mijn onderwijskundige achtergrond en mijn jarenlange ervaring als yogi en yoga docente heb ik inmiddels ook een kinderyoga docenten opleiding ontwikkeld en deze mag ik verzorgen i.s.m het YogaCollege Tilburg.

Ik ontmoet je graag!

Namasté,
Sharda König

foto sharda over